Úber den Widerspruch zwischen agrarökonomischer Theorie und agrarwirtschaftlicher Realität und dessen Auflösung. Anmerkungen zu einem bemerkenswerten Aufsatz von Bruce Gardner im Journal of Economic Literature. - Schmitt, G.
Nesúlad faktorovej produktivity a faktorových príjmov ako agrárny problém. Pokus o vysvetlenie prostredníctvom mikroekonomického zdôvodnenia. Teória poľnohospodárskych domácností a analýza ich príjmov. Organizácia poľnohospodárskej výroby a adaptačná schopnosť rodinných fariem na požiadavky technického pokroku.