Málo kapitálu a času. Poučenie z japonských skúseností. Priemyselná politika.
Výňatky z príručky pre hospodársku obnovu Česko-Slovenska, ktorú v r. 1992 vypracoval Japonský ekonomický výskumný ústav. Porovnanie hospodárskej situácie Japonska v r. 1952 a ČSFR po r. 1989. Využitie poznatkov z japonskej priemyselnej politiky pre návrhy základných krokov obnovy hospodárstva bývalej ČSFR do r. 1966 a 2000. Životná úroveň, prioritné a útlmové odvetvia, výhľad zamestnanosti podľa sektorov v percentách, ako ísť na zahraničný kapitál, o čo ide v privatizácii (sektor súkromný, súkromno-verejný, verejný-štátny).