Ključ k spaseniju - v razdelenii finansov gosudarstva i predprijatij. - Bernštam, M.
Pokračovanie state publikovanej v č. 10/1992. Rozbor príčin skutočnosti, že odstránenie štátnej kontroly nad cenami neviedlo ku vzniku trhového dopytu a trhovej ponuky. Ceny si zachovali svoju prvotnú, fiškálnu funkciu inflačného daňového zaťaženia obyvateľstva. Charakteristika procesu odstránenia cenovej kontroly, urýchlenia inflácie, prudkého zvyšovania cien a hlbokého poklesu životnej úrovne.