Marketingovyj podchod k upravleniju. Popytka schematizacii. - Kuznecova, O.
Marketing odráža vnútorné i vonkajšie prostredie fungovania podniku. Formovanie stratégie firmy vyžaduje presné určenie vonkajších podmienok jej činnosti, ktoré musí byť doplnené skúmaním základných momentov charakterizujúcich stav vnútorného prostredia. Schéma faktorov určujúcich vonkajšie podmienky fungovania podniku (firmy) a schéma faktorov určujúcich vnútorné prostredie a možnosti podniku.