Technický rozvoj a marketing.
Zvyšovanie významu marketingu vo vyspelých krajinách. Marketing ako nástroj úspešnejšieho boja na domácich i zahraničných trhoch. Vymedzenie základných funkcií marketingu. Uplatňovanie marketingu v USA. Prednosti japonského marketingu.