Problemi na savremennoto mitničesko regulirane na vnosa. - Chinkovska, M.
Osobitosti súčasného otvárania Bulharska k svetovému hospodárstvu. Analýza úlohy colných taríf ako nástroja pôsobiaceho na import. Formulácia optimálneho stupňa tarifnej ochrany. Prispôsobenie bulharskej metodiky určenia colných taríf medzinárodnej praxi a požiadavkám GATT. Modifikované tarify ako prvý krok v procese zdokonaľovania bulharského colného systému. Zhodnotenie účinnosti modifikovaných taríf v podmienkach devalvácie leva.