Základní funkční rysy celních unií. - Žemlička, J.
Pojem colnej únie - zrušenie colných hraníc, zrušenie ciel a uplatňovanie spoločnej colnej tarify vo vzťahu k tretím krajinám. Charakteristika colnej únie z hľadiska GATT a z hľadiska Európskej dohody. Problematika colnej únie v rámci nového usporiadania ČSFR. Základné princípy koncepcie colnej únie medzi ČR a SR. Vytvorenie spoločného riadiaceho orgánu. Dôvody uzatvorenia colnej únie. Dôsledky uzatvorenia colnej únie pre podniky a republiky.