Inostrannyje investicii v dobyvajuščich otrasljach. - Sejful'muljukov, I.
Strategicky dôležité surovinové odvetvia, tvoriace základ fungovania národného hospodárstva Ruska a zabezpečujúce valutové príjmy, stoja pred zánikom. Nevyhnutnosť využitia zahraničných kapitálov, technológie i skúseností. Skúmanie problémov ako najlepšie využiť zahraničné investície i pre rozvoj národnej ekonomiky na základe zhodnotenia skúseností rozvojových i rozvinutých krajín.