Kryzys w ESW a perspektywy Unii walutowej w EWG. - Oreziak, L.
Hlavné vnútorné príčiny a priebeh krízy v Európskom menovom systéme (EMS). Kurz dolára a kríza v EMS. Poučenie pre krajiny ES. Perspektívy utvorenia menovej únie v ES. Najdôležitejšie argumenty za ratifikáciu Maastrichtskej zmluvy a argumenty proti nej. Stabilné ceny a nízka miera inflácie v krajinách ES.