<La> Cour des comptes des Communautés européennes. - Orsoni, G.
Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) ES bol založený Bruselskou zmluvou z r. 1975, ktorá nadobúda účinnosť 1.7.1977. Povaha kontroly NKÚ. Oblasť jeho pôsobnosti, intervencie a kontroly. Kritériá kontroly. Dodržiavanie rozpočtových zásad. Odhaľovanie podvodov. Technika a metódy kontroly. NKÚ a systém ES. (Revue francaise de finances publiques 1991, č.36.).