Umowa o arbitraž. - Hermanowski, J.
Spory späté so zahraničným obchodom riešia medzinárodné arbitráže. Konania pred nimi sú jednoduchšie ako pred súdmi. Právne základy medzinárodnej arbitráže. Medzinárodné zmluvy o riešení sporov arbitrážou. Predmetový rozsah prípustnosti arbitráže a schopnosť uzavretia zmluvy o arbitráži. Druhy zmlúv o arbitráži. Obsah a forma zmluvy. Štatút zmluvy o arbitráži. Arbitrážne konanie.