Ochrana a zodpovednosť verejných činiteľov. - Hencovská, M.
Verejní činitelia často vykonávajú aj nepopulárne právomoci, ktoré vyžadujú osobnú statočnosť, preto im prináleží aj zvýšená ochrana. Na druhej strane v prípade prekročenia právomoci jestvuje aj možnosť trestnoprávnej zodpovednosti verejných činiteľov. Výklad častí trestného zákona, týkajúcich sa útoku na štátny orgán i trestných činov verejných činiteľov.