Surveilance et libertés des salariés sur le lieu de travail. - Lyon-Caen, Gérard
Ochrana práv a slobôd zamestnancov v podniku podľa zákonníka práce z 80. rokov vo Francúzsku. Princíp proporcionality ako ochrana individuálnych slobôd. Úloha reduktora pracovnej zmluvy - hygiena, bezpečnosť a disciplína. Dopad novej technológie. Kontrola správania sa zamestnancov. Kontrola ich výkonnosti. Telemetria. Prostriedky autohodnotenia pracovných dávok. Boj proti dehumanizácii práce.