Vtorata socialna zaštitna mreža - v tarsene na rešenija. - Šopov, G.
Skúmanie problémov spojených s ochudobňovaním obyvateľstva a s poskytovaním sociálnej pomoci v podmienkach krízy a prechodu k trhovej ekonomike. Analýza vývoja niektorých ukazovateľov ochudobňovania obyvateľstva. Zmeny v mechanizmoch sociálnej pomoci jestvujúcich v prvej etape reformy. Zdôvodnenie nevyhnutnosti prestavby týchto mechanizmov tak, aby zodpovedali novým podmienkam a praxi iných krajín.