Federally protected rivers. The need for effective local involvement. - Caroll, M.S
Posudzovanie reakcií miestnych obyvateľov na prítomnosť riadiacej agentúry k ochrane území riek. Prípadové štúdie z USA. Možnosti vyjednávania pri odstraňovaní konfliktov. Začlenenie miestnych hodnôt a záujmov do plánovania a riadenia. Vytvorenie dobrých vzťahov s miestnym obyvateľstvom ako základ pre dohody o ochrane zdrojov.