Životné prostredie a rozvoj - Rio summit '92. - Miklós, L.
Obsah dokumentov prijatých v r. 1992 na záverečnom zasadaní. Konferencie OSN pre životné prostredie a rozvoj, tzv. Rio Summit. Politický význam summitu (120 hláv štátov a šéfov vlád). Rio deklarácia. Konvencia o zachovaní biologickej rôznorodosti (biodiverzita). Konvencia o klimatických zmenách. Agenda 21 - agenda 21. storočia, súbor asi 40 dokumentov. Účasť česko-slovenskej delegácie na práci UNCED '92.