Single-factor analysis by minimum message length estimation. - Wallace, C.S
Technika minimálnej dĺžky správy sa aplikuje na úlohu odhadu parametrov multivariačného gausovského modelu, v ktorom je korelačná štruktúra modelovaná jediným spoločným faktorom. Definícia podmienok, za ktorých možno túto metódu použiť.