Kierunki zmian w systemie organizacji i finansowania opieki zdrowotnej w Polsce. - Baran, A.
Potreba reformy zdravotnej starostlivosti v Poľsku. Jej najdôležitejším problémom je financovanie. Smery organizačných premien. Ich cieľom je zlepšenie jej efektívnosti. Smery zmien jej financovaní. Systém informácií pri jej riadení v novej organizačnej štruktúre. Najlepšie zhodnotenie chýb a výhod rozpočtového a poisťovacieho systému financovania tejto starostlivosti vypracovala K. Tymowska.