K některým aspektům útlumu těžby a spalování uhlí v regionu SHP. - Zahálka, J.
Zásoby hnedého uhlia v SHP sú najväčším energetickým zdrojom, ktorý má Česká republika k dispozícii. Enormná koncentrácia, jednostranný vývoj ťažby a spaľovania uhlia v SHP má katastrofálne dôsledky. Revitalizácia pánevnej oblasti severných Čiech je podmienená útlmom ťažby uhlia a výroby elektriny. Súčasný stav a prognóza vývoja. Sociálne súvislosti radikálneho a rýchleho útlmu ťažby a spaľovania uhlia.