Ekologický management.
Ochrana životného prostredia môže byť pre podniky strategickou výhodou v konkurenčnom boji. Príklad ekologického manažmentu. Všetky aktivity na ochranu životného prostredia sa musia spojiť do ucelenej a vhodnej sústavy pravidiel ekologických riešení a zamerať sa strategicky.