Podniková kultura ještě není zárukou úspěchu.
Teoretici manažmentu kládli dlho rovnítko medzi dlhodobo premysleným vývojom a podnikovou kultúrou - názormi, cieľmi a hodnotami ovplyvňujúcimi správanie manažmentu i osadenstva. Harvardskí profesori J.P. Kotter a J.L. Heskett túto tézu odmietli a ukázali, že silná kultúra môže byť aj kontraproduktívna, často súvisí s aroganciou a sebeuspokojením. Nezáleží na silnej, ale na zdravej kultúre.