Plant closure and market dynamics: competitive strategy and rationalization. - Maclachlan, I.
Výskum úlohy trhovej dynamiky a konkurenčnej stratégie v prípade zatvorenia podniku z dôvodov nutnosti zníženia výrobnej kapacity na trhu s nadmernými zásobami - prípadová štúdia. Adaptácia takého podniku na nové podmienky na trhu - pokles podielu na trhu, objavenie sa nových vstupov na trh, zmeny v dodávateľsko-odberateľských vzťahoch.