Restrukturalizace kapitálu jako součást logistické orientace evropských železnic. - Polena, Jan
Odlišnosti v podmienkach ekonomického vývoja železníc u nás. Ekonomický mechanizmus fungovania železničných podnikov a úloha štátu v ňom. Príčiny prepravnej krízy v železničnej doprave. Zmeny v štruktúre kapitálu európskych železníc a v technickej základni a výkonoch. Postoj vlád k ekonomike železníc.