Letecká doprava v Evropě po 1. lednu 1993. - Matoušek, Jiří
Situácia po uzavretí dohody medzi ministrami dopravy ES, ktorá znamená podstatné uvoľnenie trhu leteckej dopravy v členských krajinách Európskych spoločenstiev. Dochádza k uvoľneniu tvorby cien v európskej leteckej doprave, k úplnému uvoľneniu prístupu na trh a k liberálnejším podmienkam nových leteckých spoločností pre vstup na trh.