Strategickým modelom je kanibalizmus. Svetová letecká doprava sa nachádza uprostred nemilosrdnej cenovej vojny. - Hričovský, M.
Bankrot PanAm začiatkom cenovej vojny v tomto odvetví. Rast strát podľa IATA. Prejavy recesie a jej zhubné dôsledky. USA. Situácia v Európe, snaha znižovať náklady a deregulácia. Európsky trh. Porovnanie obratu 25 najväčších leteckých spoločností sveta 1991/1992. M and A (spájanie a preberanie menších spoločností gigantami) ako riešenie.