Computer Integrated Manufacturing aus Sicht der Betriebswirtschaftslehre und der Wirtschaftsinformatik. - Becker, J.
Možnosti využitia celostnej interpretácie podniku pri systémoch CIM cez vnútropodnikové funkcionálne väzby jednotlivých štruktúrnych okruhov podniku. Integrácia rôznych oblastí CIM v plánovaní a riadení výroby a CAD/CAM v technicky orientovaných oblastiach. Štrukturácia integračných požiadaviek (integrácia dát, štruktúry dát, modulov, funkcií) a príspevok hospodárskej informatiky a podnikovej ekonomiky k vymedzeniu integračných komponentov. Realizácia integračných komponentov pomocou počítačov.