Integrácia spolupráce Akadémie vied a vysokých škôl. - Paštrnáková, N.
Nutnosť skvalitniť transformačné obdobie našej ekonomiky. Nutnosť prepojenia školy, vedy a praxe a rôzne formy integrovania výskumu. Organizácia týchto oblastí v Japonsku ako inšpirácia. Úvahy o budúcom poslaní Akadémie vied. Bariéry, brániace prepojenosti školy, vedy a praxe.