Několik slov k nezaměstnanosti. - Tesařová, D.
Základná metodická definícia nezamestnanosti a metóda jej merania podľa "Rezolúcie o štatistike ekonomicky aktívnej časti populácie, zamestnanosti, nezamestnanosti a podzamestnanosti", ktorá bola prijatá na 13. Medzinárodnej konferencii štatistikov práce v roku 1982. K tejto dohode sa pridružila i ČSFR v roku 1988. Väzba takto definovaných ukazovateľov na údaje, ktoré sa u nás sledovali.