Jak politická má být statistika? - Jílek, Josef
Odlišnosť názorov podnikateľských kruhov a rôznych orgánov štátnej správy na zdôvodnený rozsah a obsah štatistických zisťovaní. Hodnotenie foriem posudzovania programu štatistických zisťovaní. Úvahy o tom, kto potrebuje štátnu štatistiku a komu slúži. Zameranie činnosti štatistických úradov. Príprava novely zákona o štátnej štatistike.