Česká statistika v nových podmínkách. - Souček, Eduard
Prehľad nových úloh, ktoré čakajú na Český štatistický úrad v súvislosti s osamostatnením sa Českej republiky. Najdôležitejšie úlohy sú 1. potreba vytvoriť systém národného účtovníctva a 2. potreba zrekonštruovať niektoré časti účtovníctva, ktoré neposkytujú dostatok vierohodných informácií. Úlohy českej štatistiky v najbližšej budúcnosti.