közelmúlt hatalmi elitjének föbb csoportjai. - Harcsa, I.
Súvislosti štruktúry a výberu vedúcich patriacich do nomenklatúry na základe výskumu realizovanom v Maďarsku v r. 1983-1987 na súbore 15000 ľudí. Výmena pokolení v 80. rokoch a súvis výmeny pokolení a spoločenského zriadenia. Posudzovanie výmeny z hľadiska kvality a prílev inteligencie do riadiacej elity. Mobilita vedúcich a kariéra.