<Le> RMI, dernier maillon dans la lutte contre la pauvreté. - Villac, M.
Vznik inštitúcie garantovaného minimálneho príjmu (RMI) vo Francúzsku, ktorá ponúka podmienky minimálnej existencie. V roku 1991 vyše 900 tis. osôb dostávalo takto podporu. Tento systém sociálnej ochrany zohral pozoruhodnú úlohu v boji proti chudobe. V roku 1990 žilo vo Francúzsku vyše 3,4 mln osôb z minimálneho príjmu. Minimálny príjem zaručený v krajinách EHS. Rozdeľovacie dávky a podpora zo solidarity. Zo 140 mld frankov vynaložených na skromnejšie domácnosti 10 mld pripadlo na RMI.