Zamestnanosť - politika v krízovej situácii. Skúsenosti z útlmu hutníckej výroby v hutníckom podniku v Ózde v Maďarskej republike. - Ižová, Eulália
Svetová kríza hutníctva a jej vplyv na situáciu v Maďarskej republike. Podrobný popis toho, ako sa s touto situáciou vysporiadali v podniku v Ózde. Vplyv celosvetového trhu na hospodárstvo a tvrdé súperenie vedú rýchlejšie k účinným inovačným riešeniam a k pružnému prispôsobovaniu sa ako štátne podpory bez tvrdých kritérií.