Vytvárajú sa široké možnosti. - Černák, Ľ.
Malé a stredné podniky predstavujú v rozvinutých krajinách 80-90 perc. priemyselných firiem, produkujú 33-35 perc. hodnoty pridanej v priemysle a 40-60 perc. hrubého národného produktu. Významne sa podieľajú na raste zamestnanosti. Základné podmienky rozvoja malého a stredného podnikania na Slovensku. Doteraz dosiahnuté výsledky.