Úroková sazba a rovnováha na úvěrovém trhu. - Bulíř, Aleš
Problematika česko-slovenskej bankovej sústavy a jej súkromných dlžníkov. Situácia na trhu pôžičiek. Vlastnosti a špecifiká úverového trhu, jeho rovnováha. Použitie Stiglitzovho a Weissovho modelu. Meranie stupňa prideľovania pôžičiek. Úloha záruky pri prideľovaní pôžičiek. Monetárna politika a odstraňovanie previsu dopytu. Riziko nekvalitného portfolia bánk. Riziko akcelerácie inflácie.