Stratégia oživenia hospodárskeho vývoja Slovenskej republiky.
Vecné zameranie rozvojových úverov v poľnohospodárstve a spracovateľskom priemysle v r. 1993. Rozvoj cestovného ruchu - turistického priemyslu. Podpora malého a stredného podnikania. Stabilizácia manažmentu. Investičný dopyt. Bytová výstavba. Privatizácia. Vstup zahraničného kapitálu. Využívanie zahraničnej pomoci. Dopyt obyvateľstva. Cenová politika. Životná úroveň - zamestnanosť. Ekológia.