Změny a ekonomická adaptace. - Swoboda, K.
Zmeny v národnom hospodárstve ČR po rozdelení štátu a meny. Zníženie vzájomného obchodu medzi ČR a SR. Potreba zahraničného kapitálu vo forme pôžičiek a priamych zahraničných investícií. Koncentrácia na prestavbu priemyselnej základne, rozvoj miestnych kapitálových trhov a priame zahraničné investície.