Capital controls and foreign exchange market crises in the EMS. - Gros, D.
Otázka funkcie kapitálových kontrol v prevencii krízy zahraničného devízového trhu v systémoch fixných alebo upraviteľných výmenných kurzov tak, ako je tomu v EMS. Možné dôsledky liberalizácie európskeho kapitálového trhu. Kapitálové kontroly a kríza platobných bilancií.