Evropský měnový systém Aktuální otázky Evropského společenství. - Marková, Jana
Funkcie Európskeho menového systému. Európska menová jednotka - ECU a zloženie jej menového koša. Mechanizmus devízových kurzov EMS a spôsoby jeho fungovania. Úverový mechanizmus EMS (krátkodobé úvery, finančné podpory, finančná pomoc).