Verejné knihy a pozemkovoknižné konanie. Pohľady do histórie evidovania právnych vzťahov k nehnuteľnostiam. 1. - Mikulášek, Š.
Verejné knihy - právny inštitút, v ktorom sa v minulosti u nás evidovali právne vzťahy k nehnuteľnostiam - knihy pozemkové, železničné, banské. Podrobnejšie o pozemkových knihách (platili od 15.12.1885 do r. 1951).