Aj v podmienkach konkurencie je nutná spolupráca. - Vanek, J.
Trh a konkurencia ako budúci základ ozdravenej ekonomiky SR. Nutnosť zvýrazňovania trhu. Možnosti podnikania na poisťovacom trhu pre zakladajúce sa domáce aj zahraničné poisťovne. Postavenie slovenského poisťovníctva na trhu - predpoklady vstupu na trh. Vstup a pôsobenie zahraničných poisťovní v SR. Koordinácia, spolupráca a informovanosť na poisťovacom trhu.