Srovnávací pohled na vysokoškolské studium v Evropě. Struktury vysokého školství. Organizace a obsah vysokoškolského studia. 1. - Jallade, J.P
Porovnávacia štúdia o vysokom školstve v SRN, Spojenom kráľovstve, Švédsku, Španielsku a Francúzsku, ktorú v r. 1989 vypracoval Európsky ústav pre vzdelávanie a sociálnu politiku. Štruktúra vysokého školstva: binárne systémy, integrovaný univerzitný systém a fragmentovaný francúzsky systém. Organizácia a obsah štúdia: študijné odbory, doba trvania štúdia, vyučovanie a učenie, hodnotenie študijných výsledkov, pracovná prax.