Podpora ekologického zemědělství v Dánsku. - Javžrková, J.
Dánsko ako štát s najlepšou koncepciou právnej a ekonomickej podpory ekologického poľnohospodárstva. Zákon z roku 1987 upravuje všetky stránky vládnej ochrany ekologického poľnohospodárstva i poskytovanie dotácií. Spôsob určenia právomocí na schvaľovanie a kontrolu ekologických fariem. Ekologická záručná etiketa. Subvencovanie výroby a marketingu. Krátkodobé výsledky a odhady budúceho vývoja.