Hospodaření s riziky. - Bočinský, V.
Riadenie a ovládanie rizík (risk management). Úlohy rizikového manažéra. Členenie rizík do kategórií: subjektívne, objektívne a kombinované riziká. Riziká konjunkturálne špekulatívne a riziká technologických škôd alebo porúch. Tri fázy procesu zvládnutia rizík a krytie rizík. Výber vhodnej poisťovne.