Nadace a pseudonadace. - Telec, Ivo
Nízka prísnosť v právnej úprave nadácií. Nevyhnutnosť zabezpečiť určitú štátnu úpravu a ingerenciu v nakladaní s majetkom nadácií a fondov súkromného práva tak, aby bol chránený verejný záujem. Vznikajú rôzne pseudonadácie, majúce neoprávnené nároky na daňové a poplatkové výhody. Nadácie nie sú príspevkové organizácie, ani fondy. Nevyhnutnosť verejnoprávnej úpravy nadácie. Princípy tejto úpravy.