Životní minimum - základní prvek záchranné sociální sítě. - Průša, Ladislav
Osoby odkázané na sociálnu pomoc. Systém sociálnej pomoci. Základné právne predpisy. Zákon č. 463/91 Zb. o životnom minime, novela zákonom č. 10/1993 Zb. Spôsob a forma sociálnej pomoci poskytovanej občanom - zákon ČNR č. 482/1991 Zb. o sociální potřebnosti a vyhl. MPSV SR č. 105/1992 Zb. o sociálnej odkázanosti. Posudzovanie sociálnej odkázanosti. Metódy stanovenia životného minima. Valorizácia čiastok životného minima. Porovnanie životného minima s krajinami Rady Európy.