Exogenní vlivy, rozpočtový deficit a veřejný dluh. - Dvořák, Petr
Napätie štátnej rozpočtovej bilancie a možnosť vlády riešiť jej nerovnováhu. Možnosti financovania rozpočtového schodku - dlhové a emisné financovanie deficitu. Makroekonomické dôsledky zvoleného spôsobu financovania. Verejný dlh, jeho podiel na hrubom domácom produkte a faktory pôsobiace na rast tohto podielu. Verejný dlh a inflácia.