Veřejné finance v teorii a praxi. 4. - Musgrave, R.A
Pokračovanie 4. kapitoly - Verejné zabezpečovanie verejných statkov. Externality. 5. kapitola - Viac o verejných statkoch. Efektívnosť, alokácia a distribúcia. 6. kapitola - Spravodlivosť rozdeľovania. Teória optimálneho rozdeľovania. Hranice prerozdeľovania. 7. kapitola - Verejná voľba a fiškálna politika. Rozhodovanie o rozpočte a politické procesy. Demokracia. Leviathanova hypotéza.