Není dluh jako dluh. Srovnání zadluženosti našich a zahraničních podniků. - Štrup, I.
Spustenie činnosti zákona o bankrotoch sa odkladá tak, aby sa neprekrývalo s inými ekonomickými alebo politickými otrasmi. Zákon sa prepracováva tak, aby lepšie vyhovoval špecifickým podmienkam ČR v súčasnej fáze transformácie. Typy zadlženosti českých podnikov. Z porovnania so západnými podnikmi vyplýva, že zadlženosť českých podnikov je nižšia ako západných podnikov. Znepokojivé sú iné okolnosti, ktoré možno zmeniť tým, že pochybné úvery sa stanú úvermi bonitnými.