Komerční partneri na profesionálnej báze. Banková asociácia po rozdelení ČSFR. - Angelis, I.
Vznik (1990) Bankovej asociácie združujúcej 28 bánk a finančných inštitúcií pôsobiacich na území Česka a Slovenska. Cieľ asociácie: popri zbližovaní názorov a stanovísk presadzovanie spoločných záujmov komerčných bánk vo vzťahu štátnej správy, posilnenie postavenia bankovníctva v národnom hospodárstve a zvýšenie podielu komerčných bánk na príprave ekonomických zákonov. Komisie asociácie.